Folkeregisteret

Husk å oppdatere adresseendring hos folkeregisteret. Det er mye å tenke på i en flytteprosess så hvorfor ikke forenkle den med en enkel flyttemelding til Folkeregisteret hos oss. Få ferdig utfylt flytteskjema til Folkeregisteret. Du er pålagt å melde flytting til Folkeregisteret senest 8 dager etter flyttedato.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
1Addresse
Din gamle adresse
Postnummer
Din nye adresse
Postnummer
Flyttedato
2Personlig informasjon
Fornavn
Etternavn
Telefonnummer
Epost
Dag
Måned
År
Fornavn
Etternavn
Telefonnummer

Tjenesten koster kr 299,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
 • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

  Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

 • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

  Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

 • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

  Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

Så enkelt er det:

 • Legg inn adresser og informasjon om deg

  Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for
  adresseendring.
 • Velg mottakere av flyttemeldingen din

  Velg de mottakerne du ønsker at skal motta
  informasjon om at du har flyttet.
 • Send flyttemeldingen

  Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes
  automatisk til mottakerne.

  Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
FOLKEREGISTERET

Du er pliktig å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Ferdig skjema til Folkeregisteret sendes direkte til din epost. Husk å laste ned og sende inn dette til Folkeregisteret innen fristen.

Gratis postkasseskilt med mer inkludert

Når du har fylt ut adresseendringen som kun tar noen få minutter får du:

 • Gratis postkasseskilt (verdt 199kr)
 • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte til din epost ferdig utfylt
 • Egen flyttesiden hvor du kan se status på dine flyttemeldinger
 • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere
4
Gjennomsnittlige
leverandørbytter
3,000 +
Fornøyde
kunder
9
Flyttemeldinger
spart

Meld flytting til Folkeregisteret

Hvem henter opplysninger fra Folkeregisteret?

Når du melder flytting til Folkeregisteret er det i utgangspunktet kun de som henter opplysninger herfra som blir informert om din nye adresse. Det er viktig å være klar over at ikke alle benytter seg av folkeregisteret når man skal sende noe. Det er som regel kun banker og offentlige etater som NAV, Lånekassen, Skatteetaten i tillegg til noen fler som henter adresse herfra. Hos Flytteskjema vil du med en samlet flyttemelding derimot få hjelp til å raskt melde fra til leverandører, selskaper og de du måtte ønske om din adresseendring.

Hvor lang tid tar det før flytting er registrert?

Dette avhenger først og fremst av når du melder fra flytting til Folkeregisteret ved hjelp av en flyttemelding. Når dette er gjort kan det være at saken din blir godkjent automatisk. Da vil din nye adresse bli registrert med en gang etter meldt flyttedato. Dersom din flyttemelding av en eller annen grunn må gjennomgås manuelt av Folkeregisteret vil det kunne ta noe lenger tid før flytting blir registrert. Å flytte i Norge er estimert til å ta alt fra 0 til 10 uker å få registrert.

Du får beskjed når din nye adresse er registrert

Når den nye adressen din er registret, vil du automatisk motta en kvittering på dette i din innboks i Altinn. Vanligvis sendes det også ut SMS eller e-post fra Folkeregisteret for å varsle om adresseendringen. Vær oppmerksom på at Posten også må ha beskjed om din nye adresse for at du skal få tilsendt brev og viktig informasjon til riktig sted.

Det kan ta noe lenger tid før Posten oppdaterer din adresse i sine registret. Mer informasjon om dette kan du finne på deres hjemmeside. Der er det også mulig å ettersende post gratis i en viss periode. Dersom du ønsker ettersending av post i en lenger periode enn det som er gratis er dette fult mulig mot betaling.

Hva skjer hvis man ikke melder flytting til Folkeregisteret?

Dersom du ikke melder flytting til Folkeregisteret tidligst 31 dager før flyttedato og senest 8 dager etter flytting er hovedregel at man får overtredelsesgebyr på ¼ rettsgebyr per dag utover svarfristen inntil maks 15 rettsgebyr. Dette innebærer inntil 60 dagers forsinket/utelatt svar som maksimalt utgjør en totalsum på 16 950kr. Vær oppmerksom på at det ikke er lovlig å flere Folkeregistrerte adresser. Samtidig kan du legge til ulike postadresser uten å bytte eller oppdatere den Folkeregistrerte adressen.

Melde flytting til Folkeregisteret som student?

Dersom du for eksempel er student og flytter i forbindelse med studier er du unntatt regelen om å melde flytting. Du kan melde flytting til Folkeregisteret om du ønsker, men man står altså fritt som student til å la vær å registrere sin nye bostedsadresse i en annen by.

Kort fortalt kan man fremdeles være folkeregistrert hjemme hos foreldre selv om man studerer i en annen by. Det er fullt mulig å kun endre postadresse i dette tilfellet. Vær oppmerksom på at noe post allikevel vil bli sendt til den Folkeregistrerte adressen selv om du har postadressen et annet sted. Det er også viktig å oppdatere adressen når man er ferdig med å studere dersom man ikke lenger bor hos foreldre.